România împlinește pe 1 Decembrie 100 de ani de când este stat recunoscut sub această denumire. Fiind An Centenar, mulți români și-au dorit să aducă o contribuție festivă la acest eveniment național. Excepție nu fac nici cei mai mici românași. Spre exemplu, la Mioveni, copiii unei grădinițe au desfășurat toată săptămâna activități dedicate Zilei Naționale.

Deși au doar 3 ani, copiii au pictat simboluri legate de Unire, au cântat și au confecționat stegulețe. Toate activitățile acestea cu iz patriotic s-au desfășurat pe muzică românească naționalistă.

Ioana Diaconescu, cadru didactic: ”Deși suntem foarte mici, și noi am încercat să fim parte din evenimentele dedicate Centenarului. Cum strumfii noștri nu pot întelege această filă definitorie din istoria poporului român, le-am prezentat totul ca pe o poveste, din care ei, puii de români trebuie să înțeleagă doar atât: că trăiesc în România și să cunoască culorile steagului nostru. Am rămas umiți cu toții cât de receptivi au fost la vârsta lor, asta și datorită educației care se face în paralel acasă!”