Presa locală a sesizat în repetate rânduri problemele legate de Urbansim din Pitești. Blocuri care au apărut peste noapte fără locuri de parcare și spații verzi, încălcări ale unor puncte legislative, retrocedări de terenuri cel puțin dubioase, pe care s-au construit blocuri. Marți, consilierul local PNL, Narcis Sofianu a susținut o conferință de presă unde a dezvăluit ce se întâmplă la primăria Pitești, pe acest subiect. De asemenea, Sofianu, spune că solicită comisiei de urbanism să i se alăture în acest demers și să facă publice planurile de urbanism ale orașului. Piteștiul funcționează la limita legalității după un plan de urbanism aprobat în 2009.

Tot consilierul local spune că primarul Cornel Ionică și viceleprimarul Sorin Apostoliceanu au semnat autorizații de construcție, deși Curtea de Apel Pitești a dispus prin decizie irevocabilă, că aceastea sunt nule. Iată ce se arată în raportul încheiat de consilierul local, Narcis Sofianu.

A doua autorizatie de construire AC nr.15 din 16.01.2015 a fost emisa fara intrarea in legalitate a titularului si fara reluarea procedurii de autorizare – fiind anulata prin sentinta nr.686 din 19.06.2015 pronuntata de Tribunalul Arges in doarul 17762/109/2012, irevocabila prin decizia nr. 1836/R/4.11.2015 a Curtii de Apel Pitesti – instantele judecatoresti dispunand:
• anularea autorizatie;
• desfiintarea lucrarilor efectuate in baza acestor autorizatii;
• desfiintarea zidului lateral alipit constructiei vecinilor.
In data de 11.05 2018 numitii Ionica si Apostoliceanu emit cea de a treia autorizatie de construire (AC nr.327) cu incalcarea hotararilor judecatoresti mai sus amintite.
Grav este ca acestia nu au raspuns nici pana in prezent la plangerea prealabila formulata de SC LIDANEL SRL in data de 17.01.2019.