Pentru prima oară în istoria postdecembristă, echipa FC Argeș a primit îmbrățișarea a 115 copii. Micuții au venit din centrele de plasament din tot județul, făcându-i astfel o primire de neuitat noului antrenor, Ionuț Badea. Mai mult, puștii și puștoaicele au confecționat cu mânuțele lor coșuri cu flori alb violete, o minge și mai multe obiecte artizanale, toate în culorile alb-violet. Primirea le-a fost făcută un nume de legendă, Jean Barbu, care i-a purtat pe copii prin tunelul amintirilor, după care i-a predat fotbaliștilor și antrenorului. Băieții au fost surprinși să afle că în grup existau și fetițe care practică fotbal. Cu lacrimi în ochi, o copilă de 11 ani, fundaș în echipa sa, le-a cerut autografe jucătorilor care au încurajat-o să nu renunțe la visul ei. Fotbaliștii lui FC Argeș au intrat rapid în jocul copiilor, mai ales că unii dintre ei nu sunt departe de vârsta oaspeților, dacă ținem cont de faptul că au 16, 18 sau 20 ani, iar cei mai maturi le-au dat copiilor sfaturi părintești. La final, copiii au asistat și la primul antrenament al echipei sub coordonarea noului antrenor.

O surpriză mai mult decât plăcută a fost și prezența marelui campion național, fost jucător al lui FC Argeș, Viorel Turcu, acesta venind special de la București pentru a fi împreună cu cei mici și cu echipa lui de suflet. (Video mai jos).

Iuliana Matei, director adj DGASPC Argeș: ”Am vrut ca și copiii sa-și identifice anumite pasiuni și chiar să urmeze o carieră sportivă. De fapt noi avem copii care fac sport de performanță . Dvs, domnule antrenor, și echipa puteți să fiți niște modele pentru ei.”

Ionuț Badea, antrenor FC Argeș: ”Ne bucurăm că ați venit, și pentru noi este o situație deosebită. Dacă noi am beneficiat de sprjinul părinților și societății, acești copii au nevoie de modele, iar noi putem să fim un model pentru ei. Vă mulțumim pentru vizită și cadouri.

Evenimentul a fost organizat de FC Argeș și Știri de Pitești, în colaborare cu DGASPC. Mulțumim doamna director adjunct Iuliana Matei, dar mai ales copiilor pentru interesul arătat.