Săptămâna trecută vă prezentam un caz de-a dreptul dureros: terenurile de fotbal de la LSP au fost retrocedate unei persoane fizice care s-a grăbit să și bată, cu copiii de față, țărușul. Intre timp s-a trezit și primăria care caută acum modalități…știm retorica, nu merită nici amintită. Dar… dar ce să vezi? La un pas de Baza Aripi se retrocedează o GRĂDINIȚĂ, UN IZVOR ȘI UN PARC! Mai exact, Grădinița Floare de Colț (căminul numărul 5) care are vreo 4 decenii e funcționare a început să fie retrocedată bucată cu bucată încă din 2007. Azi așa, mâine așa până când grădinița a mai rămas cu o palmă de pământ pentru locul de joacă al copiilor. Acum, însă, îl va pierde și pe asta. Ba mai mult, chiar și pământul de sub grădință trebuie retrocedat. Ca și în cazul Aripi, și aici s-a mers pe burtă. Cum au aflat cei de la grădință de situație? Au vrut să facă izolație termică iar pentru aceasta le trebuia un document de la Cadastru, care nu le-a fost eliberat pentru că nu sunt proprietari. Nimeni de la Primăria Pitești nu i-a înștiințat despre această situație.

Piteștenii care cunosc zona știu că acolo au răsărit niște blocuri înghesuite pe un pătrățel de stradă, fără locuri de parcare și în dispreț față de locuitorii zonei, ca să nu mai amintim, în batjocură față de copiii noștri. Dar asta nu e tot, peste drum izvorul și parcul vor avea aceeași soartă.

Conform legii, fiecare copil din grădinițe trebuie să aibă 20 de metri de spațiu verde. La unitatea din Craiovei sunt 400 de copii pe o suprafață de 4 000 metri pătrați. Primăria Pitești, faceți dumneavoastră calculul, noi am vrut doar să vă facem cunoscută situația, ca să nu mai fiți luați pe nepregătite ca în cazul Aripi.. după decenii…