Miercuri a avut loc prima înfățișare din procesul în care Alin Țurlea este învinuit de uciderea soției sale, Andreea, pe care ar fi omorât-o cu mai multe lovituri de cuțit. In sală a fost prezentă familia victimei și nimeni din partea inculpatului. Intrebat cum pledează, Alin Turlea a declarat că este nevinovat.

Anul trecut, comunitatea din Călinești era șocată de o crimă care s-a petrecut în localitatea argeșeană. Andreea, mamă a doi copii, a fost găsită într-o baltă de sânge, în bucătăria casei părintești unde se refugiase cu cei doi copii minori, ea aflându-se în divorț cu soțul ei.

Inculpatul, către mama victimei: Spuneți de ce am spart plasma, laptopul și am aruncat pe foc telefonul!

La întrebarea judecătoarei, Alin Țurlea a negat că și-ar fi ucis soția și că, așa cum susține apărarea victimei, ar fi amenințat-o atât pe ea, cât și pe mama victimei, pe facebook, în nenumărate ori, cu moartea. Chemată la bară, mama Andreei a povestit sub jurământ un episod violent care s-a petrecut în familia lor. Aceasta a explicat cum ginerele său a strâns-o de gât pe fiica sa, și a spart un televizor plasmă, un laptop și i-a aruncat pe foc telefonul. Motivul, spune mama, spuse susținute și ceilalți martori, ar fi fost faptul că, din gelozie, tânărul nu o lăsa să lucreze considerând, cităm: doar femeile de moravuri ușoare merg la serviciu.

Fără a părea afectat de acuzele care i se aduc, Alin Țurlea a interpelat-o pe mama Andreei: Da, așa este am spart plasma, laptopul, și am aruncat telefonul în foc, dar spuneți de ce! Spuneți adevărul, odată pentru totdeauna.
Mihaela Vasilescu: Am spus, pentru că nu o lăsai la serviciu. A mai pierdut locuri de muncă din cauza ta. Doamna președinte, eu o încurajam să se ducă la muncă, pentru că nu avea ce să le dea copiilor de mâncare. Obosisem să-i mai îmbrac copilașii, pentru că nici eu nu am o situație finaciară extraordinară.

Alin Țurlea: Vreau să fie citați niște cămătari

Fără a se raporta nici un moment la fapta pentru care este judecat, Alin Țurlea, a încercat să inducă ideea că soția sa avea legături periculoase cu niște cămătari și că ar fi întreținut raporturi sexuale pe bani. Mai mult, inculpatul zâmbea ironic, chiar către gardianul care îl însoțea, când auzea declarațiile celor chemați la bară.
Mama Andreei a continuat declarațiile prezentând situția financiară și psihologică a celor doi copii care au rămas în grija ei și a soțului său. Mai mult, aceștia au cerut daune morale în valoare de 450 de mii de euro. Bunica maternă a renunțat la serviciu pentru a îngriji fetița care merge la grădiniță și băiețelul, care este școlar. De altfel, copiii fac și consiliere psihologică, cea mai afectată fiind copila care întreabă: Când se întoarce mami care acum este îngeraș?

Și avocatul familiei Vasilescu, Cătălin Dumitrașcu, s-a declarat optimist în ceea ce privește deznodământul procesului clienților săi. Următoarea înfățisare va avea loc luna viitoare și va continua cu declarațiile martorilor.