Argeșeanca Gabriela Zoană confirmă și în Parlamentul European. Membru al PSD Argeș, noua speranță a politicii externe, mută granițele țărilor europene, mai ceva ca la Yalta, afirmând plină de patos că Republica Moldova trebuie scoasă neapărat de sub influența vecinului său, Rusia, deși Moldova se învecinează mai mult cu Ucraina.

In fine, o chestiune care îi putea scăpa oricui Rusia, Ucraina, Moldova – tot țări.

Dar nici cu pronunția în limba maternă nu stă mai bine. Lipsindu-i acut vocalele, semn că a citit ceva la viața ei, și nu ne referim doar la adeziunea de partid, Găbitza se împleticește la cuvinte simple cum ar fi: Uniunea Europeană, privilegiat, integrare, politică și încheie cu ceva frumos, ”colegile noastre” și ”proșodinte”.

O prezență constantă a lumii culturale, europarlamentarul nostru ține să le împărtășească admiratorilor săi de pe Facebook piese celebre ca „Amintiri din copilărie”, interpretată magistral de Asu, Ticy și Bobby. Creația, o bijuterie a stilului manea, a fost însoțită și de o reflecție spirituală: „Amintirile fac parte din viața mea și a ta! Vă doresc o duminică plină de lumină în suflet!”.

Adevărul este că Găbitza are câteva chestii în comun cu piesa asta. Zic artiștii că șterpeleau niște mere și pere din piață, a noastră încerca să le vândă, deținând niște livezi. Păcat că a plecat tocmai acum, când a mai crescut prețul la poame… La toate poamele.

Gabriela Zoană (n. 1979) a intrat în Parlamentul European în locul Vioricăi Dăncilă. Ea e membru PSD Argeș și, până să ajungă în PE, a fost director general adjunct la Registrul Comerțului. Din 2010, Gabriela Zoană este doctor în Drept la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.