Universitatea din Pitești organizează un eveniment de mare impact pentru comunitatea academică și nu numai.
Astfel, marți 19.03.2019, ora 11.00, va începe în Sala de Festivități a Campusului Central, seminarul – dezbatere cu tema „România, UE, Rusia – istorie, relațiile actuale și tendințe”.
Conferențiarul invitat să prezideze acest seminar nu este nimeni altul decât Excelența Sa, dl. Valery KUZMIN, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Federației Ruse în România.
Vor participa membri ai corpului academic al UPIT (rectorul, prorectorii, decanii, prodecanii, directorii de departamente, președintele Senatului, membri ai Senatului) precum și studenții noștri, cei pentru care existăm ca universitate.
Pot participa toți cei care doresc să afle informații care să le deschidă și o altă perspectivă asupra relaționării noastre în raport cu poporul rus, o realitate, o vecinătate ce nu poate fi ignorată.
Domnia Sa s-a declarat gata pentru interpelări, discuții libere, întrebări dinspre auditoriu și dinspre presa argeșeană.
Vă așteptăm cu drag, lipsiți de prejudecăți sau de inhibiții… În fond, Academia trebuie să fie un forum al dezbaterilor argumentate, menite să aducă la suprafață adevărul și să îmbogățească zestrea de cunoaștere a fiecăruia., transmite rectorul UPIT, Dumitru Chirleșean.